На Харківщині судитимуть учасників банди за озброєні напади на громадян

clock
22.07.2023 15:15

Вісім фігурантів знаходяться під вартою. Діяльність злочинного угруповання  поліцейські знешкодили у вересні 2022 року. 

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Харківській області та слідчі слідчого управління обласної поліції встановили, що організував банду 45-річний харків'янин, який раніше працював у правоохоронних органах. 

Угруповання «спеціалізувалося» на озброєних нападах на громадян та оселі. Свою діяльність фігуранти супроводжували залякуванням зброєю, застосовували до потерпілих насильство та погрози фізичної розправи, аби отримати гроші та цінне майно. 

У 2022 році поліцейські затримали учасників банди після розбійного нападу. Правоохоронці вилучили чималий арсенал зброї, амуніцію і тактичне спорядження із символікою правоохоронного органу. 

У ході подальших заходів оперативникам та слідчим вдалося зібрати докази причетності фігурантів до бандитизму. Тож у березні 2023 року на основі якісної доказової бази вісім осіб отримали нові підозри за ст. 257 (бандитизм) Кримінального кодексу України.

Наразі обвинувальний акт відносно восьми осіб скеровано на розгляд суду.

Заходи з викриття та документування проводились із працівниками обласного управління СБУ. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Харківська обласна прокуратура.

Національна поліція України

Схожі матеріали