На Сумщині вибухотехніки поліції знешкодили бойову частину російської ракети Х-59

clock
25.07.2024 15:10

До поліції надійшло повідомлення про ворожу ракету, яка впала у лісі на прикордонні з росією та не вибухнула. Мобільна група відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області вирушила на місце падіння.

Прибувши на місце, і оглянувши знахідку, поліцейські сапери прийшли  висновку, що це рештки та бойова частина російської  авіаційної ракети класу «повітря – земля» Х-59 «Овод». 

«Бойова частина цієї ракети важить понад 280 кілограмів. Саме з нею  вибухотехнікам довелося працювати. Після знешкодження, авіаційний снаряд за допомогою важкої техніки було вивезено з лісу та відправлено на спеціальний полігон для знищення шляхом підриву», - говорить начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк. 

Це вже не перша ракета цього типу, яку довелося знешкоджувати саперам поліції.

Шановні громадяни!  У випадку виявлення будь-яких  боєприпасів, підозрілих предметів, схожих на боєприпаси чи їх рештки, а особливо бомб, безпілотних літальних апаратів різних типів, ракет або їх залишків ні в якому разі не варто підходити до них, торкатися та проводити з ними будь-які маніпуляції. Це може бути вкрай небезпечно для життя!

 Про всі вибухонебезпечні знахідки обов’язково  повідомляйте поліцію зателефонувавши на лінію 102. Сапери поліції прибудуть на місце та знешкодять знайдений вибухонебезпечний предмет. 

Національна поліція України

Схожі матеріали