У МВС обговорили реалізацію початкових вимог до взаємосумісності та подальшу роботу над проєктом Дорожньої карти взаємосумісності України з НАТО

clock
25.07.2024 19:30

У Міністерстві внутрішніх справ України відбулася зустріч з радником з питань оборонного планування Представництва НАТО в Україні Річардом Майклом Пеннел. Українську сторону очолив заступник Міністра внутрішніх справ Олексій Сергєєв. 

На початку зустрічі заступник Міністра внутрішніх справ України Олексій Сергєєв зазначив, що МВС спільно з іншими складовими сектору безпеки та оборони брало активну участь у розробці переліку початкових Вимог до взаємосумісності в рамках підготовки проєкту Дорожньої карти взаємосумісності України з НАТО, схваленого під час засідання Комітету сектору оборони і безпеки Ради Україна-НАТО 17 червня 2024 року.

«Наразі перед Міністерством внутрішніх справ України стоїть відповідальність за реалізацію визначених Вимог до взаємосумісності України з Альянсом, зокрема з проведення стабілізаційних заходів. Для їх реалізації МВС розроблятиме відповідні довгострокові плани», – зазначив заступник Міністра. 

Українська сторона проінформувала партнерів про розробку Міжвідомчою робочою групою правоохоронних органів та міжнародних партнерів Комплексного стратегічного плану реформування органів правопорядку, який поданий на розгляд Уряду і найближчим часом буде схвалений. 

А також Міністерством внутрішніх справ розробляється Стратегія громадської безпеки та цивільного захисту України. Підґрунтям для якої є огляд громадської безпеки та цивільного захисту, який було проведено у 2023 році.

Своєю чергою радник з питань оборонного планування Представництва НАТО в Україні Річард Майкл Пеннел висловив готовність підтримувати Україну:

«Ми вже створюємо нотатки діалогу зі спеціалістами, які відповідають за реалізацію взаємосумісності, на консультації, що відбудуться у вересні цього року.  Готові залучати певні органи та інституції, які мають експертні знання».

Сторони обговорили перспективи подальшої співпраці та домовились про консолідацію зусиль у питанні впровадження Дорожньої карти взаємосумісності України з НАТО.

Департамент комунікації МВС України 

Схожі матеріали