На Сумщині гвардійці готують резерв національного спротиву

clock
14.05.2022 13:01

Понад місяць деякі міста та села Сумщини провели під окупацією російських загарбників. Після звільнення область ні на день не зупиняє роботу над підвищенням свого бойового потенціалу та можливої повторної зустрічі з російськими військами.

Сумські гвардійці не лише самі готують фортифікаційні споруди та підвищують свій бойовий вишкіл, а й активно допомагають це робити представникам добровольчих формувань регіону.

«Наше добровольче формування – це люди різних професій та соціальних прошарків. І в мирний час ми займалися на розбудові своїх міст та сіл. Однак коли ворог не просто прийшов на нашу землю, а здійснював тут свідомі звірства протягом місяця, ми всі чітко вирішили – наступного разу ми будемо в готовності зустріти його та покарати за усі ті діяння, що він чинив на нашій Сумщині, – говорить представник добровольчого формування Артем. – Бійці Нацгвардії – справжні професіонали своєї справи, тож сьогодні від них ми отримали ті практичні навички, які за необхідності стануть нам в нагоді». 

Важлива роль в цьому процесі – інструкторів НГУ з бойової підготовки. Сьогодні наші бійці вчили базовим навичкам використання автоматичної зброї та поводження з нею тих, хто вирішив саме з нею в руках бути готовим дати «по зубах» окупантам.

«Починаючи від усіх так званих азів – будови зброї та заходів безпеки під час виконання бойових стрільб, до практичного їх виконання – правильного прицілювання, положення для виконання стрільби – всьому цьому ми вчили сьогодні бійців добровольчого формування. Вони чітко усвідомили для себе – будуть боронити свою земля зі зброєю в руках, відтак наше завдання – навчити поводитися з нею професійно», – розповідає інструктор з бойової підготовки Юрій. 

Сьогоднішній стан бойового вишколу гвардійців та добровольців – яскравий доказ того, що вся Сумщина свідомо згуртувалася навколо головної мети – не дати жодного шансу російським окупантам топтати рідну землю та посягати на її незалежність.

Національна гвардія України

Схожі матеріали