На Полтавщині судитимуть організаторів незаконного «трансферу»

clock
07.12.2022 15:00

Зловмисники допомогли незаконно виїхати за кордон 70 особам, а за свої послуги брали 3200 доларів США з людини.

Припинили діяльність злочинної групи у вересні 2022 року. Тоді оперативники управління стратегічних розслідувань в Полтавській області та слідчі Головного управління Національної поліції в Полтавській області затримали учасницю угруповання після отримання від чоловіків 6 400 дол. США.

Загалом до організації незаконного каналу переправлення чоловіків за кордон причетні мешканці Чернівецької та Полтавської областей. Житель Полтавщини підшукував «клієнтів» та відправляв до визначеного місця – готель на Буковині. Там їх зустрічала жінка та її спільник, які надалі організовували перетин кордону поза офіційним пунктом пропуску. Під час слідства поліцейські встановили причетність зловмисників до незаконного переправлення через кордон сімдесяти осіб.

За погодженням із Полтавською обласною прокуратурою, обвинувальний акт стосовно двох учасників злочинної групи скеровано до суду за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування щодо їхнього спільника з Полтавської області триває.

Національна поліція України

Схожі матеріали