На Мелітопольському напрямку гвардійці взяли в полон командира роти 70 полку армії рф

clock
21.07.2023 10:30

Підрозділи 15 бригади оперативного призначення Національної гвардії України спільно з підрозділами Збройних Сил України продовжують наступ на Мелітопольському напрямку та не дають противнику повернути втрачені позиції за допомогою контратак.

Про це повідомив заступник директора Департаменту планування застосування Головного управління НГУ полковник Микола Уршалович.

«На Мелітопольському напрямку підрозділи 15 бригада оперативного призначення Національної гвардії України спільно з підрозділами Збройних Сил України продовжують наступ. У надважких умовах замінованої місцевості та вогневого впливу ворога, а це 251 обстріл з РСЗВ, танків і артилерії та 4 авіаудари, наші штурмові групи Нацгвардії за підтримки танків та артилерії продовжують поступовий рух на південь та південний схід, витісняючи окупантів з української землі», – сказав він.

Водночас, полковник Уршалович повідомив, що 18 липня, бійці однієї зі штурмових груп 15 броп взяли у полон командира роти 70-го гвардійськго мотострілецького полку який дислокується у м. Шалі, Чеченська республіка.

Також протягом минулого тижня на зазначеному напрямку активно працювала аеророзвідка Нацгвардії, яка виявляла позиції вогневих засобів та засобів РЕБ противника. Більшість цілей за визначеними координатами були уражені. Також було встановлено точне місцезнаходження автоматизованої станції постановки перешкод Р-330Ж «Житєль», після чого її було знищено системою високоточного вогневого ураження Сил оборони.

Національна гвардія України

Схожі матеріали