МВС планує співпрацю з британськими благодійними організаціями щодо реабілітації захисників та захисниць, які отримали поранення органів зору

clock
24.06.2022 15:55

Заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко разом із колегами із Мінветеранів провела сьогодні, 24 червня, робочу зустріч з представниками британських благодійних організацій, що мають намір сприяти в лікуванні й реабілітації українських захисників, що мають поранення органів зору.

Катерина Павліченко висловила вдячність британцям, як урядовцям, так і громадському сектору, за підтримку українського народу у протистоянні ворогові.

«Дякую Урядові Великої Британії і некомерційним приватним компаніям за допомогу Україні у воєнний час. А також за ваш намір допомагати й підрозділам Міністерства внутрішніх справ, працівники яких сьогодні беруть безпосередню участь у протистоянні збройній агресії та ліквідації її наслідків на деокупованих територіях», – зазначила заступниця міністра.

Вона повідомила, що з моменту масштабного військового вторгнення рф понад 4 тисячі працівників підрозділів МВС зазнали поранень різного ступеня тяжкості. А також про заходи й потреби відомчих медичних закладів, які опікуються питаннями лікування й реабілітації поранених.

Своєю чергою представники британської делегації запевнили, що готові реагувати на запити України й МВС зокрема щодо лікування захисників, які отримали поранення органів зору, та реабілітації при втраті зору унаслідок поранення. Ішлося також про можливість постачання захисних антибалістичних окулярів.

Сторони обговорили подальшу взаємодію, зокрема, в площині започаткування окремої програми реабілітації захисників і захисниць, що мають поранення органів зору. Британські партнери озвучили доречність індивідуального підходу, з урахуванням особливостей кожного конкретного випадку, а відтак проведення лікування й реабілітації або в Україні, або закордоном.

Крім того британська делегація відвідала амбулаторне офтальмологічне відділення в центральній поліклініці МВС й оглянула операційну. Принагідно сторони обговорили потреби ще одного офтальмологічного відділення, яке наразі будується, та потребу спеціальному медичному обладнанні для цього відділення.

Департамент комунікації МВС України
Фото Олега Супруна

Схожі матеріали