МВС отримало 12 автівок від Фонду "Партнерство за сильну Україну" (ВіДЕО)

clock
02.07.2024 18:00

Міжнародний фонд «Партнерство за сильну Україну» передали авто для Управління з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин (Секретаріату Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин). Церемонія передачі автомобілів відбулася за участі заступника Міністра внутрішніх справ України Леоніда Тимченка, Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Артура Добросердова та керівниці Фонду «Партнерство за сильну Україну» Анни Оніщенко. 

Зазначимо, що передача 12 автомобілів стала продовженням співпраці між МВС та Фондом “Партнерство за сильну України”. Відповідний меморандум про співпрацю між відомством і фондом був підписаний 4 січня 2024 року. 

Заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко подякував партнерам за передачу техніки, та відзначив що ця підтримка є цільовою і вчасною: 

«Працівники Управління з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин мають дійти до кожного представника територіальної громади, до кожної родини, які очікують допомоги від держави у пошуках осіб, зниклих безвісті за особливих обставин. Кількість таких осіб зростає, але МВС за допомогою міжнародних партнерів, робить все, щоб почути кожну родину і надати ефективну допомогу у пошуках зниклих безвісті за особливих обставин. Щиро дякуємо за підтримку - дуже сталу, ефективну і швидку».

Своєю чергою керівниця Фонду “Партнерство за сильну Україну” Анна Оніщенко відзначила діяльність  Уповноваженого з питань осіб зниклих безвісті за особливих обставин на міжнародному рівні та повідомила, що міжнародні фінансові партнери фонду будуть і надалі надавати підтримку. 

«Діяльність ми здійснюємо в основному на прифронтових територіях. Близько стикаємося з тими проблемами, що існують у громадах, лихом і втратами, які  зазнають українці внаслідок агресії рф. Для  нас важливо підтримувати державні інституції і кожного українця», -  зазначила Анна Оніщенко.

Фонд “Партнерство за сильну України”, який фінансується урядами Великої Британії, Естонії, Канади, Нідерландів, Сполучених штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції, один із перших розпочав співпрацю із Секретаріатом Уповноваженого з питань осіб зниклих безвісті за особливих обставин після переходу функцій до МВС щодо розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. 

Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Артур Добросердов відзначив ефективність співпраці, яка склалася раніше між Фондом та МВС:

«Ви стали надійними партнерами для Управління з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Деякі потреби у рамках співпраці уже успішно забезпечені - це програмне забезпечення і використання новітніх технологій. А зараз реалізували проект матеріально-технічної допомоги. Авто поїдуть в регіони,  де є представники Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісті за особливих обставин,  і будуть реалізовувати функцію комунікації, в том числі  у найвіддаленіших населених пунктах, де є люди,  які чекають на допомогу представників МВС». 

Департамент комунікації МВС України 

Схожі матеріали