«МВС очікує ще 18 спецавтомобілів для механічного розмінування, перші два вже працюють», - Ігор Клименко

clock
23.03.2023 20:20

Про це Міністр внутрішніх справ України заявив в етері національного телемарафону «Єдині новини», коментуючи початок механічного розмінування на Херсонщині. Він повідомив, що два спецавтомобілі для механічного розмінування хорватського виробництва було надано Фондом Говерда Баффета й вони розпочали свою роботу.

«Це автомобілі безконтактного управління. Оператор знаходиться на відстані 50-70 метрів. Такий автомобіль може на день розміновувати приблизно 2 тисячі квадратичних метрів», - зазначив Ігор Клименко. 

Він наголосив, що серед деокупованих територій України Херсонщина наразі є найбільш замінованою. Міни, які заклав ворог і залишив після себе, а для цього він мав тривалий час – кілька місяців, досить небезпечні для звичайного розмінування і загрожують життю саперів. 

«Тобто з одної сторони – це безпека для наших саперів, з другої це час і обсяги та площі розмінування для того, щоб у найкоротший термін ми могли максимально розмінувати в першу чергу сільськогосподарські землі. Визнати їх безпечними, щоб наші аграрії почали працювати», - додав Міністр.

Зі слів Ігоря Клименка, враження від спецмашин механічного розмінування доволі позитивне. Вже до кінця травня МВС України очікує ще шість машин, а згодом уряд Канади надасть ще 12 спецавтомобілів такого призначення.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали