Минулої доби працівники поліції Запоріжжя зареєстрували майже 30 повідомлень про руйнування

clock
06.12.2022 16:21

Ворог наносив ракетні удари по населених пунктах Запорізького району, гатив із артилерії та РСЗВ по Пологівському та Василівському районах.

Суттєвих пошкоджень зазнала житлова та цивільна інфраструктура в Оріхові, Гуляйполі, Степногірську, Залізничному, Новософіївці, Степному, Новоданилівці, Павлівці, Дорожнянці, Малинівці, Щербаках, Ольгівському, Червоному, Білогір’ї, Малих Щербаках, Плавнях, Степовому.

росіяни поцілили ракетою із ЗРК С-300 по оселях мирних громадян у селі Новософіївка Запорізького району. Удар прийшовся в дорожнє покриття приватного сектору.

Вибуховою хвилею та уламками ракети зруйновано декілька довколишніх будинків.

Внаслідок обстрілу постраждали семеро цивільних громадян. Постраждала родина з п’яти осіб: поранення отримала однорічна дівчинка, у важкому стані її 40-річна матір та 35-річний батько, найстарші члени сім’ї – бабуся з дідусем, 56 й 63-х років, загинули. Ще двом їхнім односельцям надано медичну допомогу та направлено на амбулаторне лікування.

Також окупаційні війська нанесли удари С-300 по одній із вулиць у селі Степне Запорізького району. Пошкоджень зазнали газопровід і лінія електропостачання неподалік місцевого підприємства. Іншим ракетним влученням зруйновано приватні будинки місцевих мешканців.

На Пологівщині внаслідок вогневої атаки постраждали домівки мешканців Оріхова та Гуляйполя.

У Степногірську внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено зерносховище з врожаєм ячменя.

За зібраними матеріалами слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальні провадження за ч. 1, ч. 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Окрім того, минулої доби евакуйовано залізничним транспортом з міста Запоріжжя до міст Львів, Чоп та Ковель 771 людину, з них – 94 дитини.

Національна поліція України

Схожі матеріали