Контраст
Шрифт

Мері Акопян: В умовах війни ми перш за все маємо дбати про безпеку дітей  в школах

clock
01.09.2022 17:10

За результатами комплексних перевірок, які здійснювалися в тому числі й працівниками ДСНС, до освітнього процесу очно готові понад 51% закладів освіти. Про це на своїй сторінці в Facebook написала заступниця міністра внутрішніх справ Мері Акопян. 

«Сьогодні школа – це не про звичний навчальний простір та бешкетування на перервах. В умовах війни маємо переорієнтуватися, разом з вчителями та батьками бути гнучкими та найперше дбати про безпеку дітей. За результатами комплексних перевірок, які здійснювалися в тому числі й працівниками ДСНС, до освітнього процесу очно готові понад 51% закладів освіти. Найкращі показники у забезпеченні укриттями у Чернівецькій, Закарпатській, Львівській областях», – написала Мері Акопян. 

Заступниця міністра сьогодні відкрила Єдиний урок з безпеки в столичному ліцеї «Голосіївський» № 241. 

«Ці знання у воєнний період – в пріоритеті. П’ятикласники захопливо навчалися правил  мінної та пожежної безпеки, поводження під час повітряної тривоги, ПДР. Тепер вони точно знають напам’ять  номери екстрених служб», – розповіла Мері Акопян. 

Також вона додала, що разом колегами з ДСНС та НПУ поспілкувалися й з освітянами.

«Відвідали підготовлене згідно із нормами укриття навчального закладу та запевнилися, що у ліцеї дійсно буде безпечно навчатися офлайн. Також передала ліцею продукцію, розроблену ЮНІСЕФ Україна та нашими рятувальниками, для проведення уроків з мінної безпеки», – зазначила Мері Акопян.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність