Мері Акопян: Проекти взаємодії з ПРООН потребують переформатування

clock
13.05.2022 16:48

Сьогодні у Києві відбулася зустріч  делегації Програми розвитку ООН в Україні на чолі з виконувачкою обов’язків Постійної представниці ПРООН в Україні Манал Фоуані та представництва МВС України на чолі з заступницею міністра МВС України Мері Акопян.

«Ми вражені тими зусиллями, яких докладає український народ та керівництво вашої країни з точки зору реагування на усі виклики та загрози. Ми пишаємося з того,  що можемо бути частиною усіх процесів відновлення мирного життя і запевняємо, що докладемо усіх можливих зусиль, аби допомогти вашій країні завершити цю війну», - заявила   Манал Фоуані.

Під час зустрічі сторони обговорили співпрацю МВС України та ПРООН у попередній період і погодилися, що з початком повномасштабного вторгнення рф на територію України підходи та план спільних дій потребують перегляду.

«Один з основних викликів, які постали зараз перед системою МВС, є розмінування звільнених територій. Наразі ми чітко визначили рамки, в яких ми будемо рухатися у розмінуванні. У системі МВС цим займаються фактично усі служби, але вони мають дещо різні завдання. Але головне навантаження у форматі гуманітарного розмінування, звісно, залишається за нещодавно створеним Міжнародним координаційним центром з питань гуманітарного розмінування, який визначено головним у цьому процесі», - повідомила Мері Акопян.

Також сторони окреслили масштаби потреб гуманітарного розмінування території України та можливості запуску нового проєкту ПРООН на території нашої країни з розмінування та розбору масових руйнувань, що утворилися внаслідок бойових дій.

«Ліквідація наслідків руйнувань на деокупованих територіях – один з наших пріоритетів. За період війни ми, на жаль, втратили багато об’єктів системи МВС – відділи поліції, станції ДСНС, прикордонні пункти пропуску тощо. Все це підлягає відновленню для того, аби було можливо забезпечувати захист населення. Ми втратили також велику кількість пожежної та поліцейської техніки, що була знищена або викрадена агресором», - зазначила заступниця міністра МВС. 

Під час переговорів піднімалися теми координації у сфері протимінної діяльності та відновлення об’єктів цивільної інфраструктури МВС.

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали