Мері Акопян: Підтримка німецьких партнерів допоможе фіксації звірств загарбників

clock
24.05.2022 14:38

На цьому заступниця міністра внутрішніх справ України наголосила сьогодні, 24 травня, під час передачі гуманітарної допомоги від Федерального відомства кримінальної поліції Німеччини для спеціалістів-криміналістів Національної поліції України та експертів Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Обладнання та техніку для експертів передала Надзвичайний та Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен.

Мері Акопян висловила вдячність німецьким партнерам та всьому німецькому народові за всебічну підтримку України з початку збройної агресії Росії.

«У цей складний час українські поліцейські, прикордонники, гвардійці та рятувальники нарівні з військовими роблять все можливе для нашої перемоги. Наші бійці мають незламний дух і рішучість, але вони потребують сучасного обладнання для протистояння загарбникові. Тому технічна та гуманітарна підтримка для органів системи МВС України має для нас надзвичайно важливе значення», – сказала Мері Акопян.

Окремо заступниця міністра підкреслила, як швидко й точно відгукнулися колеги з Федерального відомства кримінальної поліції Німеччини на запит спеціалістів-криміналістів Нацполіції України та експертів ДНДЕКЦ МВС України. Так, надане сьогодні обладнання сприятиме українським фахівцям насамперед в ідентифікації тіл загиблих унаслідок військової агресії.

Максим Цуцкірідзе, заступник голови НПУ – начальник Головного слідчого управління, зауважив, що отримана техніка значно підсилить спроможність експертних підрозділів Нацполіції у фіксації і розслідуванні воєнних злочинів та сприятиме притягненню військових рф та їхніх посіпак до кримінальної відповідальності.

Водночас керівник ДНДЕКЦ МВС Сергій Кримчук зазначив, що, завдяки наданій технічній допомозі, зокрема, буде можливість обстежити у значно коротший час значно більшу кількість об’єктів, а також оптимізувати роботу експертів-генетиків.

Своєю чергою пані Посол Анка Фельдгузен підкреслила, що плідні довгострокові партнерські відносини наших країн у ці складні часи для України тривають і поглиблюються, зокрема й у площині підтримки системи МВС.

«Німеччина є одним з ключових європейських партнерів України, який надає вагому політичну та практичну допомогу Україні. Ми покладаємося на подальшу динамічну взаємодію, оскільки від підтримки наших підрозділів безпосередньо залежить безпека нашої цілісності та кордонів Європи», – зазначила наприкінці зустрічі заступниця міністра внутрішніх справ України.

Департамент комунікації МВС

Схожі матеріали