Медичні заклади системи МВС у Харкові отримали сучасне обладнання від Чеської Республіки

clock
14.09.2024 15:30

Урядом Чеської Республіки передано сучасне обладнання для облаштування хірургічних, гінекологічних та кабінетів загальної практики сімейного лікаря.

Тимчасово виконуюча обов'язки директора Департаменту охорони здоров'я Міністерства внутрішніх справ Лілія Бойко разом з керівництвом ТМО МВС по Харківській області зустріли урядову делегацію Чеської Республіки та показали, як облаштували кабінети.

Лілія Бойко розповіла, що завдяки гуманітарній допомозі вдалось повністю обладнати чотири кабінети, а саме – хірургічний, гінекологічний, а також два кабінети сімейного лікаря.

Окрім того, надано чотири намети, які можна використовувати для надання медичної допомоги у воєнно-польових умовах.

«Це сучасне та нове обладнання, яке дає можливість надавати своєчасну, якісну медичну допомогу для наших пацієнтів. Отримане обладнання відкрило нові горизонти в діагностиці та лікуванні хвороб. Якість лікування в медичних закладах, залежить не тільки від кваліфікованості лікарів, але і від рівня технічного устаткування медичних закладів. На сьогоднішній день без медичного обладнання, лікарі були би наче “без очей”», – зазначила Лілія Бойко.

Відтепер кабінет хірургії надасть можливість робити малоінвазивні оперативні втручання в умовах навіть денного стаціонару, а це розширює можливості лікарів при наданні допомоги військовослужбовцям, які отримали поранення.

При виділенні гуманітарної допомоги Уряд Чеської Республіки надав перевагу обласним центрам у найгарячіших точках. Сьогодні – це Харківська область. Окрім того, партнери направили листа щодо навчання лікарів психіатрів системи МВС у Чеській Республіці, яке відбудеться найближчим часом та озвучили, що готові до подальшої співпраці.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали