Медіа про МВС. Як правильно евакуюватися? – детально з’ясовували у програмі «Є вихід»

clock
17.07.2024 15:30

Як звичайній цивільній людині зрозуміти, що евакуація вже дійсно необхідна, як це зробити, куди їхати та що брати з собою. Відповіді на ці питання дав Павло Дяченко – представник поліцейського екіпажу «Білі янголи» ведучій програми «Є вихід» Марії Скибі,  телеканал «Ми – Україна».

Практично кожен українець в умовах війни замислювався про евакуацію. Чи то за кордон, чи то в відносно безпечні регіони країни.

«Залишити небезпечний регіон проживання, який щодня під обстрілами – одне із правильних рішень», - наголошує телеведуча.

Основне питання – як людині зрозуміти, що вже час евакуюватися? – запитує вона в поліцейського екіпажу “Білі янголи”, який безпосередньо евакуює людей з-під ворожих обстрілів на Донеччині.

За словами Павла Дяченка все залежить від того, де людина живе – тобто населений пункт і його віддаленість від лінії фронту.

«Якщо це населені пункти, від яких бойові дії приблизно за 2-3 кілометри, то можу так сказати, цих населених пунктів майже немає. Тобто в таких населених пунктах рішення потрібно було приймати раніше», - наголошує він.

При цьому поліцейський наводить приклад Донеччини і міста Селидове, яке щодня потерпає від російських обстрілів і руйнувань.

Є люди, які лишаються в зоні бойових дій і не бажають виїжджати. Відтак під масованими обстрілами власним транспортом вони вже не мають можливість виїхати. Тоді їх евакуюють поліцейські екіпажі «Білих янголів». Але й на цьому етапі, є ті, хто відмовляється виїздити попри благання родичів.

Що поліцейські роблять у такому разі, що людині необхідно взяти з собою при евакуації, як не стати жертвою шахраїв, чи може бути застосована і в яких випадках примусова евакуація – детальніше про все це дивіться в програмі «Є вихід», яка спеціально присвячена темі евакуації цивільних в разі наближення воєнних дій до вашого міста чи села.

Евакуаційними підрозділами “Білий янгол” було врятовано більше 10 000 людей, з яких майже 2 500 – це діти. Кожна евакуація небезпечна та супроводжується постійними обстрілами ворога. Поліцейські, ризикуючи життям, кожного дня героїчно допомагають людям та закликають мешканців прифронтових населених пунктів виїхати до безпечніших регіонів. 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали