Майже половина території України потребує гуманітарного розмінування

clock
30.05.2022 16:08

За попередніми оцінками, загальна площа території України, на якій необхідно здійснити заходи щодо гуманітарного розмінування може складати близько 300 тисяч квадратних кілометрів.

Про це сьогодні, 30 травня, під час брифінгу в Укрінформі, присвяченому підсумкам гуманітарного розмінування території України за 95 днів воєнного вторгнення рф, повідомив Олег Бондар, начальник управління організації піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування ДСНС.

За його словами, наразі основні зусилля піротехніків ДСНС зосереджені на розмінуванні територій Київської, Чернігівської, Житомирської та Сумської областей і ліквідації наслідків російських обстрілів у Харківській, Запорізькій, Миколаївській, Донецькій, Луганській областях.

«Станом на сьогодні піротехніками ДСНС знешкоджено понад 124 тисячі вибухонебезпечних предметів. Під час розмінування Київської Чернігівської та Сумської областей очищено 205 населених пунктів. Здійснено розмінування 590 км автошляхів, 127 км залізничних колій, 1191 об’єкт інфраструктури, 28 км газопроводів та понад 1 тисяча км ліній електропередач», – повідомив Олег Бондар.

Він також зазначив, що піротехнічні підрозділи ДСНС результативно виконують першочергові завдання з обстеження й очищення населених пунктів та об’єктів критичної інфраструктури, що дозволяє розпочати поетапний процес гуманітарного розмінування сільськогосподарських угідь та природних екосистем. Черговість розмінування цих територій визначається військовими адміністраціями.

«Розуміючи важливість оперативної перевірки й очищення  сільськогосподарських угідь , піротехніки ДСНС докладають всіх зусиль, щоб аграрії вчасно виконали заплановані заходи, – зазначив Олег Бондар.

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали