«Лють»: ГВАРДІЯ НАСТУПУ. Як все починалося

clock
01.03.2024 12:00

МВС України запустило спецпроєкт, у якому розповідає про кожну з бригад «Гвардії наступу», формування яких почалось рік тому. 

За цей час створено 10 з’єднань нового типу: «Азов», «Буревій», «Карадаг», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Сталевий кордон», «Помста», «Червона калина», «Хартія».

Сьогоднішня серія спецпроєкту МВС про об’єднану штурмову бригаду Національної поліції України – «Лють». Її бійці вольові та вмотивовані воїни, готові захищати Україну і нищити ворога на всіх фронтах.

«Якщо ми зараз не закінчимо цю справу з москалями - то ми її лишимо своїм дітям. Так немає так бути! Тому я тут, у «Люті», навіть після поранення», – розповідає інструктор бригади із позивним «Пєхан». Чоловікові 48 років. Його прикрашає сива борода. Він воює з 2014-го року.

Вони це вже довели під час боїв на Київщині, Запорізькому, Харківському, Херсонському і Донецькому напрямках. Буча, Ірпінь, Херсон, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Ямпіль, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка. 

Полки спеціального призначення «Сафарі», «Цунамі», «Луганськ-1 імені Героя України Сергія Губанова» - підрозділи поліції, яких об’єднала «Лють». Воїнів бригади неодноразово відзначали військове та політичне керівництво держави. Гасло Бригади – «Перетвори свою лють на зброю».

Детальніше про Бригаду «Лють» дивіться у фільмі спецпроєкту ГВАРДІЯ НАСТУПУ. ЯК УСЕ ПОЧИНАЛОСЬ.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали