Леонід Тимченко: МВС планує охопити південь України роботою Служби 112 до квітня 2025 року

clock
25.10.2024 19:00

Про це заступник Міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко повідомив в етері Національного телемарафону «Єдині новини». Він зазначив, що такий Центр в Одесі охопить чотири південні області: Херсонську, Миколаївську, Кірвоградську, Одеську та АР Крим. Таким чином після цього Служба 112 охопить усі регіони України.

У вересні цього року такий Центр був відкритий у Дніпрі. За цей час оператори Центру прийняли майже 200 тисяч дзвінків, з яких 40 тисяч потребували екстреного реагування.

«Якщо говорити про покриття, то вказаний регіональний Центр покриває в першу чергу Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську, Полтавську, Сумську, Донецьку та Луганську області», - зазначив Леонід Тимченко.

За його словами, в планах МВС роботою Служби 112 залишається охопити ще південь України – це чотири області та АР Крим, які мають бути покриті до кінця квітня 2025 року.

«Це має бути регіональний Центр в місті Одеса, який буде покривати Херсонську, Миколаївську, Кірвоградську, Одеську області, а також АР Крим», - наголосив заступник Міністра.

Також він нагадав, що поряд з використанням єдиного номера 112 надалі діють і працюють звичні українцям номери 101, 102, 103 і 104.

Від цих номерів єдиний номер 112 відрізняється тим, що надає можливість за одним дзвінком здійснити виклик одразу декількох екстрених служб, наприклад, пожежних-рятувальників і поліцію чи поліцію і екстрену медичну допомогу.

«Коли є необхідність у комплексній допомозі від декількох служб одразу, наші громадяни можуть зателефонувати лише за одним номером і отримати допомогу від двох чи більше служб одночасно», - зауважив Леонід Тимченко.

Також заступник Міністра нагадав, що на номер 112 можуть дзвонити іноземці, які перебувають в Україні, адже їх дзвінок переадресують оператору, який володіє англійською.

Крім того, можливо здійснити й відеодзвінок жестовою мовою людям, які цього потребують, такий дзвінок прийме оператор, який володіє жестовою мовою.

Служба 112 розпочала свою роботу у липні минулого року з Києва та центральних регіонів України, у грудні минулого року такий Центр Служби 112 відкрився у Львові й охопив західні регіони, у вересні цього року – у Дніпрі, його робота охоплює східні області нашої держави.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали