Консультації Урядів: Ігор Клименко провів зустріч з Главою МВС Словацької Республіки Матушем Шутай Ештоком

clock
07.10.2024 17:00

В Ужгороді тривають міжурядові консультації між Україною та Словаччиною, у межах яких Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко мав зустріч з очільником МВС Словацької Республіки Матушем Шутай Ештоком.

У фокусі уваги сторін – питання безпеки на спільному кордоні та міграційна політика.

«Зі Словаччиною ми маємо майже 98 км спільного кордону, який потребує посиленої уваги обох сторін. Обговорили заходи протидії незаконному перетину кордону. Найближчим часом плануємо українсько-словацькі навчання прикордонників, поліцейських та міграційників щодо протидії нелегальній міграції», – розповів Міністр внутрішніх справ України за результатами зустрічі.

Крім того, сторони домовилися про відпрацювання механізму обміну даними про осіб правопорушників, а також про спільне патрулювання на проблемних ділянках кордону.

«Спільна домовленість – найближчим часом провести навчання за участі прикордонників, поліцейських, співробітників міграційної служби щодо протидії нелегальній міграції. Посилюємо безпеку українсько-словацького кордону шляхом облаштування технічними засобами контролю, яке розпочнеться вже наступного року. Крім того, українські правоохоронці продовжують заходи по протидії нелегальному обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин у країні та повністю перекривають ймовірність їх потрапляння у країни ЄС, зокрема й Словаччину», – додав Ігор Клименко.

Також Глава українського МВС привітав підписання Імплементаційного протоколу про реадмісію осіб. Окрім того, на фінальному етапі опрацювання ще один документ – Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Словацької Республіки про співробітництво у сфері боротьби зі злочинністю.

Окремо сторони обговорили питання міграційної політики та роботу закордонного підрозділу ДП «Документ» у Братиславі.

Нагадаємо, в Ужгороді тривають міжурядові консультації зі Словаччиною. Під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо сторони обговорили низку безпекових питань, серед яких – практичні кроки з реалізації Формули миру Президента України, а також енергетичні та інфраструктурні проєкти.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали