Керівництво МВС та ДСНС взяли участь у зустрічі генеральних директорів рятувальних служб країн Балтії, Польщі та України

clock
06.12.2022 14:20

З початку широкомасштабного вторгнення російської федерації на територію України рятувальники ДСНС зіткнулися з новими викликами: ліквідація наслідків ракетних ударів, допомога людям під постійними обстрілами. Досвід, що отримують нині українські вогнеборці, вкрай важливий для європейської системи реагування на надзвичайні ситуації. Саме тому 6 грудня керівництво МВС та ДСНС взяли участь у зустрічі генеральних директорів рятувальних служб країн Балтії, Польщі та України. 

Під час виступу Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський зазначив, що однією із найближчих цілей для нашої  держави є вступ до Механізму цивільного захисту ЄС. Україна вже отримала дорожню карту, щоб офіційно стати частиною цієї системи. 

“Нашим рецептом успіху на шляху подолання наслідків ворожих атак є об’єднання усіх сил і засобів, а також підтримка  міжнародних партнерів, які нам у цьому допомагають. Тут, в Україні, відчуваємо ваше надійне плече у вигляді технічної допомоги, допомоги у розмінуванні, підтримки в надзвичайно складних ситуаціях. Вступ до Механізму цивільного захисту ЄС дасть нам змогу  отримувати ще ефективнішу допомогу від європейських партнерів, а також допомагати іншим державам”, - сказав Денис Монастирський.

У свою чергу, перший заступник Міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін зауважив, що українці знають, хто наш друг, і хто нам справді допомагає. 

“6 грудня ми відзначаємо День Збройних Сил України, а ще вчора росіяни завдали масованого ракетного удару по нашій території. І ці наслідки всі служби ліквідовували усю ніч”, - зазначив Євгеній Єнін.

Сьогоднішня зустріч є продовженням активної взаємодії між рятувальними службами, яка в подальшому дозволить, проаналізувавши досвід України,  глибше зрозуміти завдання структур порятунку у воєнний час. А також допоможе скласти повну картину спектру тих викликів, з яким необхідно впоратися наразі.

“Литва, Латвія, Польща, Естонія – ті країни, які у перші ж дні війни вийшли на зв’язок і почали надавати нам допомогу. Ми високо цінуємо цю взаємодію та співпрацю, вона є прикладом для всього світу. Ми постійно рухаємось назустріч один одному, адже дружба – це дорога з двостороннім рухом”,- сказав під час зустрічі Голова ДСНС Сергій Крук.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Схожі матеріали