«Кардан»: Розвідник із серцем учителя (Відео)

clock
23.07.2024 12:00

Нацгвардійцю із позивним «Кардан» – 27 років. Військовий родом із Вінниччини. «Кардан» сильний і мужній чоловік зі своєю вже сталою філософією, своїм поглядом на життя та смерть на війні. Свій бойовий шлях гвардієць розпочав з початком повномасштабного вторгнення. 

«З 26-го лютого 2022-го, після переведення з однієї частини в іншу, мав служити в Маріуполі. Але переведення в місто на Азовському морі, яке запланували саме на 26 лютого 2022-го року, скасували через початок повномасштабної війни» – згадує ті дні гвардієць.

«Кардан» служив на посаді старшого механіка-водія БРДМ (бойової розвідувально-дозорної машини). Зараз він – розвідник. Воював у Бахмуті, де отримав осколкові поранення в руку і шию, але закрив собою своїх побратимів, брав участь бойових виходах на Донеччині, Харківщині, Запоріжжі. В цивільному житті «Кардан» – вчитель історії України та всесвітньої історії. Як вчитель історії, він захоплюється давнім Римом та Грецією.

«А ще мені дуже цікава доба Козаччини. Хоча в кожному періоді історії можна робити нові відкриття» – захоплено розповідає воїн.

Про бойовий шлях розвідника «Кардана», його особисту мотивацію, погляди на життя – дивіться у нашому відео.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали