Контраст
Шрифт

Євгеній Єнін: росіяни зруйнували понад 18 тисяч цивільних об’єктів

clock
27.07.2022 09:19

На сьогодні найбільша кількість обстрілів зареєстрована в Луганській, Донецькій та Миколаївській областях. Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін. 

«Органи правопорядку щодня фіксують до півсотні обстрілів українських міст та селищ. Наприклад, лише за добу до поліції надійшла інформація про 36 обстрілів населених пунктів, внаслідок яких загинули 17 людей, 37 – отримали поранення і в тому числі дві дитини. Лише за ніч 23 ракети було запущено на мирні міста та поселення», - заявив Євгеній Єнін. 

Він також підкреслив, що росія, по суті, воює з цивільним населенням. 

«російськими снарядами вражено понад 18 тисяч цивільних об’єктів і лише трохи більше – 300 військових. Наприклад, обстріл смт Затока 26 липня, там не було жодних військових об’єктів, ці варвари зруйнували декілька приватних будинків в приватному секторі», - зазначив перший заступник очільника МВС. 

За його словами, станом на сьогодні, найбільша кількість обстрілів зареєстрована в Луганській області, там понад 4 тис. обстрілів. Донецька область, там вибухало майже 3 тисячі разів, далі йде Миколаївська область, яку обстрілювали майже 700 разів. 

«І через такі хаотичні обстріли гинуть діти. Від початку широкомасштабного вторгнення росії на територію України – 358 загинуло, майже 700 травмовано», - сказав Євгеній Єнін.

Також він додав, що Нацполіція з початку широкомасштабного вторгнення розпочала понад 24,5 тисяч кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів військовослужбовцями росії та їхніми поплічниками.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність