Інтереси російських олігархів сягають аж до Закарпаття, але будьте впевнені їхнє майно буде заарештоване! — Євгеній Єнін

clock
07.07.2022 17:27

У прямому ефірі всеукраїнського телемарафону перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін розповів про блокування та вилучення активів олігархів, близьких до кремля. 

“Російські ракети вбивають наших людей і країну, тому, на нашу думку люди які наближені до кремля не можуть тримати свій бізнес в країні яку вони руйнують. Можу сказати, що інтереси російських олігархів простягаються аж до Закарпатської області. Ми знаходимо відомі імена навіть там. Саме тому й розпочату спецоперацію “Актив”. І будьте впевнені їхнє майно буде заарештоване!”, — зазначив Євгеній Єнін. 

Він повідомив, що на сьогодні в Україні під фінансовим контролем знаходяться понад сім тисяч резидентів, які мали фінансові відносини з рф чи рб. У результаті цього кроку МВС унеможливило переведення до країни агресора понад 200 мільярдів гривень.  

Земельну ділянку, яка належала Оксані Марченко невдовзі передадуть Агентству з розшуку та менеджменту активів. 

“Крім того, ми вилучили понад 100 вантажних і легкових авто на загальну суму понад 200 млн гривень. Більша частина цієї техніки також служитиме нашим військовим. Ми наклали арешт на цінні папери загальною вартістю 12 млрд гривень одного з банків, кінцевим власником якого є російські олігархи. Наклали арешт на  авіаційне і дизельне паливо вартістю 1 млрд гривень, яке належить російським олігархам та іншим», — повідомив перший заступник міністра. 

Нагадаємо.«Актив» - це операція НП України щодо виявлення та відчуження фінансових і майнових  ресурсів юридичних осіб та громадян рф і рб, які своєю діяльністю сприяють війні в Україні. Усі активи країн-агресорок будуть стягнені на користь нашої держави для відшкодування завданих збитків.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали