Ігор Клименко взяв участь в офіційних заходах з нагоди Дня захисників та захисниць України

clock
01.10.2024 11:30

Сьогодні, 1 жовтня, у столиці відбулися урочистості під головуванням Президента України Володимира Зеленського з нагоди Дня захисників та захисниць України

Також у заходах взяли участь керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко,  Міністр оборони України Рустем Умєров, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, Генеральний прокурор України Андрій Костін, Голова Служби безпеки України Василь Малюк, Командувач Національної гвардії України Олександр Півненко, Голова Національної поліції України Іван Вигівський, Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко, Голова ДСНС України Андрій Даник та інші.

«951 день битви за державу. 951 день ви пишете історію на полі бою. Віддаєте себе, аби не віддати Україну. І ті, хто був народжений воїном, і ті, хто ним став. Змінив своє власне життя, аби наша свобода була незмінною. Хто мав іншу професію, але не хотів жити під іншим прапором. Хто сказав собі: я не маю іншого вибору, адже це моя Батьківщина, це моя Україна, тож я буду її захищати. «Захищати Україну». Два слова, що об’єднали мільйони людей. Нашу країну і наш народ. Від імені яких я хочу сказати вам дякую! Кожному й кожній. Пишаємося! Кожним і кожною», – звернувся до захисників та захисниць Глава держави.

З нагоди свята Президент України Володимир Зеленський вручив присутнім державні нагороди.

«Це наша арта, наші боги війни, ті, хто б’є влучно. Наші Повітряні сили, які, захищаючи країну, завжди на висоті. Це наша ППО, що робить усе, аби наше небо було чистим. Наші танкісти, які в латних рукавицях загартовують міць. Наша піхота, яка робить надважку роботу, вигризаючи кожен рубіж. Наші розвідники. Хто бачить усе, знає все і зриває плани окупантів. Наші Військово-Морські сили, наші десантники та спецпризначенці, нацгвардійці, прикордонники, Служба безпеки України, ТрО, всі наші Сили безпеки й оборони», – додав Володимир Зеленський.

Окрім того, у межах офіційних заходів Президент України Володимир Зеленський разом з першими особами держави взяли участь у церемонії складання присяги ліцеїста.

Також у День захисників і захисниць України Володимир Зеленський разом з представниками Офісу Президента та Кабінету Міністрів України ушанував пам’ять воїнів, які загинули під час російсько-української війни.

Глава держави поклав квіти до Стіни пам’яті полеглих захисників України, що на Михайлівській площі в Києві.

За матеріалами Офісу Президента України

Схожі матеріали