Ігор Клименко: Реформування органів правопорядку є одним із ключових елементів нашого шляху до європейської інтеграції

clock
23.08.2024 18:30

Сьогодні Урядом прийнято внесений МВС проєкт  розпорядження КМУ щодо затвердження Плану заходів на 2023-2027 роки, який спрямований на реалізацію Комплексного стратегічного плану реформування органів правопорядку. Запропонований план заходів відображає зобов’язання України у межах європейської інтеграції, передбачені Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

Проєкт розпорядження розроблений відповідно до статті 2 Указу Президента України. Він враховує рекомендації Європейської Комісії, викладені у Звіті про прогрес України в рамках Пакета розширення ЄС від 8 листопада 2023 року. 

Виконання цього плану є важливим кроком на шляху до членства України в Європейському Союзі та відкриває можливості для подальшого залучення міжнародної підтримки, яка сприятиме успішній реалізації реформ у секторі безпеки.

«Реформування органів правопорядку є одним із ключових елементів нашого шляху до європейської інтеграції. Переконаний, що цей процес не тільки узгодить їх діяльність із міжнародними і європейськими стандартами, але й зміцнить довіру громадян до держави. Прийняття проєкту розпорядження стане наступним важливим кроком на шляху до виконання Україною рекомендацій Європейської Комісії, наданих під час отримання статусу кандидата в члени ЄС. А також дозволить забезпечити реалізацію пріоритетів та напрямів, визначених у Комплексному стратегічному плані», – заявив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Реалізація плану має на меті реформування органів правопорядку як частини сектору безпеки і оборони, забезпечити його модернізацію й приведення у відповідність до стандартів, яких повинна досягти Україна на шляху до членства в Європейському Союзі. А також матиме позитивний вплив на подальшу гармонізацію кримінального та кримінального процесуального законодавства України із стандартами ЄС.

«Вперше маємо документ, спрямований на реалізацію комплексної реформи, яка ґрунтується на кращих практиках щодо прозорості, ефективності, належного врядування та доброчесності. Ухвалення відповідного плану заходів передбачено рекомендаціями Європейської Комісії, а також є одним з пріоритетів адаптованої Річної національної програми на 2024 рік у рамках нашої співпраці з НАТО. Вдячна МВС, Офісу Генерального прокурора та всім долученим органам за велику пророблену роботу», - заявила Віцепрем'єр-міністрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина. 

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали