Випускник «Автошколи для осіб з інвалідністю» здійснив мрію та отримав посвідчення водія у Львові

clock
13.09.2024 12:00

Ігор Грицанчук проживає у Луцьку. Він давно планував отримати посвідчення водія, аби вільно подорожувати з дружиною та дітьми автомобілем. Втім, у рідному місті такої можливості не було. Карантинні обмеження та початок повномасштабної війни змусили відкласти плани навчитись керувати автівкою на потім.

Про проєкт «Автошколи для осіб з інвалідністю» пан Ігор дізнався від своєї дружини. «Вона прочитала в одному із Телеграм-каналів, що є такі автошколи, і найближча з них – у Львові. Тож вирішив більше не чекати», – розповідає він.

Чоловік пройшов навчання в автошколі, створеній на базі Львівського державного університету внутрішніх справ. Пан Ігор успішно склав практичний іспит у сервісному центрі МВС Львова та отримав посвідчення водія категорії В.

«Навчатись на вулицях Львова – це чудова практика. Тут інтенсивний рух, різноманітні дорожні розв’язки, таке навчання справді готує до різних ситуацій на дорозі», – поділився своїми враженнями новоспечений водій.

Нагадаємо, «Автошколи для осіб з інвалідністю» – унікальний проєкт, реалізований МВС України у рамках ініціативи Першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів». Його метою є створення рівних можливостей для кожного, хто бажає навчитися керувати автомобілем.

Наразі в Україні функціонують 7 автошкіл для осіб з інвалідністю, де майбутні водії можуть пройти навчання та отримати посвідчення водія категорії B: у Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Кропивницькому, Кам’янці-Подільському та Кривому Розі. Також запущено навчання на категорію С1 у Дніпрі. У цих школах є інклюзивні класи та спеціально обладнані автівки під потреби учня.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію читайте на сайті.

Головний сервісний центр МВС України

 

Схожі матеріали