Ігор Клименко: «На сьогодні вже відібрано і направлено на навчання 900 майбутніх офіцерів Служби освітньої безпеки»

clock
21.06.2024 14:22

Про це Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив під час прямого етеру Національного телемарафону «Єдині новини».

«Ми її називаємо скорочено «СОБ» – Служба офіцерів освітньої безпеки. І минулі півроку, до закінчення навчального року, 402 школи ми покрили саме роботою таких поліцейських, але це не справжні ще були СОБи, а поліцейські, які мали хист і виявили бажання працювати в експериментальному варіанті нашого проєкту», - наголосив Міністр.

За його словами, цей експеримент впроваджувався саме для того, щоб в подальшому напрацювати ефективний механізм функціонування служби.

«Бо ми працюємо на багато років і десятиліть вперед. Наприклад, в Сполучених Штатах Америки така служба існує з 1953 року», – зазначив очільник МВС.

Ігор Клименко повідомив, що на сьогодні вже відібрано і направлено на навчання 900 майбутніх офіцерів Служби освітньої безпеки. Наразі конкурсний відбір на посади інспекторів Служби освітньої безпеки триває.

«Звичайно, що ми хочемо, щоб в подальшому кожен навчальний заклад і середні освіти, і дошкільні заклади, і вищої освіти мали таких офіцерів», - зазначив він.

За словами Міністра, фахова спроможність такого офіцера має включати не тільки знання дитячої психології, але і основи правоохоронної діяльності, реагування на події.

Адже йдеться про взаємодію з педагогічним колективом, спроможність розуміти потреби й мотивацію дітей, про профілактику злочинності серед дітей, які зараз навчаються в школах.

«У нас чимало вже таких випадків під час експериментального проекту, коли поліцейські Служби освітньої безпеки попередили скоєння злочинів на території навчальних закладів», - підкреслив Ігор Клименко.

Він додав, що участь в конкурсі можуть брати не тільки поліцейські, а й цивільні особи.

Тобто йдеться про тих цивільних осіб, які в умовах мобілізації можуть претендувати на посади в Національній поліції, а саме – на посади офіцерів Служби освітньої безпеки.

Нагадаємо, що для участь в конкурсі необхідно заповнити анкету на сайті Національної поліції України за посиланням.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали