Контраст
Шрифт

«Я пишаюсь нашими нацгвардійцями і схиляю голову перед пам’яттю кожного, хто загинув під час цієї війни», - Ігор Клименко

clock
26.03.2023 12:01

День Національної гвардії України, роль військовослужбовців НГУ в стриманні ворога з перших днів повномасштабного вторгнення та набір до штурмових бригад «Гвардії наступу» обговорили сьогодні в прямому ефірі телемарафону «Єдині новини» разом із Міністром внутрішніх справ Ігорем Клименком.

«Сьогодні день Національної гвардії України й ми розпочали його із вшанування пам’яті тих, хто поклав своє життя за нашу країну», — сказав очільник МВС.

Він розповів, що наразі перебуває в частині, яка бере безпосередню участь у бойових діях. Міністр відзначив військовослужбовців державними нагородами відповідно до Указу Президента України.

«Національна гвардія України разом із Силами оборони несе свою службу на всіх фронтових рубежах нашої країни. Наші бійці захищали Харківську, Київську, Луганську, Донецьку області та гнали ворога під час контрнаступу. Це все роль і внесок бійців Національної гвардії України в перемогу», — наголосив Ігор Клименко.

У контексті набору до лав «Гвардії наступу» Міністр розповів, що кістяк цих бригад складатиметься з підготовлених бійців, які вже пройшли горнило бойових дій.

«Ми сьогодні знаходимося в одній із таких частин, де бійці проходять відновлення після запеклих боїв. Якраз кулак цих військовослужбовців складатиме один із підрозділів бригад «Гвардії наступу». Підготовка йде по запланованому графіку», — повідомив очільник МВС.

Під час розмови Ігор Клименко розповів про інспектування підрозділів, які входять до складу Міністерства внутрішніх справ, та підкреслив, що моральний дух та підготовка наших бійців є запорукою майбутніх успіхів на фронті та контрнаступі.

На питання журналіста щодо рівня українського вишколу, Міністр зазначив, що бійці проходять щоденні підготовки: «Інструктори працюють з особовим складом практично цілодобово із залученням безпілотної авіації та тяжкої техніки. Наші бійці мають вміти використовувати більш тяжке озброєння, з яким ми потім підемо в наступ».

Як підкреслив Ігор Клименко, кожен боєць готовий виконувати накази своїх командирів та досягати поставлених цілей.

Департамент комунікації

Схожі матеріали
Діяльність