Глава МВС України Ігор Клименко взяв участь в міжурядових консультаціях зі Словаччиною

clock
07.10.2024 13:40

Сьогодні, 7 жовтня, Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко з робочою поїздкою в Ужгороді, де тривають міжурядові консультації зі Словаччиною.

Під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо сторони обговорили низку безпекових питань, серед яких – практичні кроки з реалізації Формули миру Президента України, а також енергетичні та інфраструктурні проєкти.

«Ми як члени великої європейської родини високо цінуємо вашу особисту беззаперечну підтримку євроінтеграційних прагнень України. Готовність Словаччини ділитися власним досвідом та надавати експертну допомогу є дієвою підтримкою України на шляху до Європейського Союзу», – відзначив Прем’єр-міністр.

Прикладом такої підтримки Денис Шмигаль назвав схвалення словацьким Урядом Рамкової програми участі Словаччини у відновленні України. За його словами, цей документ не лише сприятиме відбудові України, а й стане потужним каталізатором для розширення співпраці.

«Участь Словаччини у процесі відновлення України відкриває перед словацькими компаніями нові ринки, сприяє створенню робочих місць та підвищенню конкурентоспроможності. Спільні проєкти в енергетиці, транспорті та інфраструктурі зміцнять зв’язки між двома країнами та сприятимуть розвитку прикордонних регіонів», – переконаний Глава українського Уряду.

Окрім того, сторони досягли згоди щодо завершення роботи над вісьмома двосторонніми документами, зокрема щодо спільного контролю на пунктах пропуску.

Як зазначив Денис Шмигаль, Україна сподівається підписати ці документи до кінця 2024 року.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали