Героїчні рятувальники Харкова: історія Володимира Рідного та Сергія Рашевського"

clock
16.07.2024 12:00

Про особисті історії мужності харківських рятувальників, їх щоденну мотивацію, бойові виїзди у незламному місті на допомогу людям – дивіться у нашому відео.

Наші наступні Герої – рятувальники з незламного Харкова. 36-річний Володимир Рідний – головний майстер-сержант служби цивільного захисту Головного Управління ДСНС у Харківській області. Рятувальник у складі свого підрозділу одним із перших прибув для гасіння пожежі, що виникла в будівельному гіпермаркеті міста Харкова після ворожого удару керованими авіабомбами в суботу, 25-го травня 2024-го року.

Тоді загинуло 19 людей, поранено 54 особи. Його колега 44-річний Сергій Рашевський – капітан служби цивільного захисту Головного Управління ДСНС у Харківській області впродовж всієї рятувальної операції брав участь у цілодобовому розбиранні завалів та пошуку тіл загиблих. 
«Найстрашніше було діставати дітей. – говорить Сергій Рашевський – На жаль, ми бачили дуже багато загиблих людей. Мабуть, я не знаю іншої професії, представники якої могли бачити стільки загиблих».

Мужні рятувальники зі спецтехнікою цілодобово шукали загиблих, а поліція оперативно проводила їхню ідентифікацію за допомогою ДНК-лабораторії. Унаслідок ударів по гіпермаркету Харкова загинули 12 чоловіків і 7 жінок. Серед жертв - 17-річний юнак і 12-річна дівчинка.

«У гіпермаркеті було дуже багато горючих матеріалів, дуже швидке розповсюдження вогню, так як того дня був сильний вітер. – згадує Володимир Рідний – Ну і складність в тому, що в середині могли бути люди. Їх потрібно було знайти, дістати, врятувати».
Про особисті історії мужності харківських рятувальників, їх щоденну мотивацію, бойові виїзди у незламному місті на допомогу людям – дивіться у нашому відео.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали