«Форма вогню»: У столиці презентували фільм про рятувальників Херсона

clock
16.05.2024 16:00

«Не ризикуючи життям, інше життя врятувати неможливо», – саме ці слова головного героя стрічки хмельницького рятувальника Андрія Козака – лягли в основу її створення. 

Фільм «Форма вогню», авторства Костянтина Дєтковського та Василя Київського, розповідає про роботу рятувальників Хмельницького гарнізону восени 2022 року у Херсоні.

На прем’єрний показ стрічки завітало керівництво ДСНС, т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, знімальна група, головні герої фільму, їхні колеги та друзі з різних регіонів країни.

«Виклики, через які доводиться проходити нашим вогнеборцям внаслідок російської агресії, безпрецедентні. Але те, з якою професійністю і стійкістю вони їх долають, вражає як пересічних українців, так і міжнародних партнерів.

Документальна стрічка «Форма вогню» про роботу рятувальників у деокупованому Херсоні, про обстріли й воєнні злочини росіян. Про те, що мають бачити у всьому світі. Дякую усій команді, завдяки кому цей фільм з’явився на світ», – зазначив під час прем’єри стрічки заступник Голови ДСНС України Володимир Демчук.

Він також вручив відомчі нагороди – нагрудні знаки «Знак Пошани» та «За відвагу в надзвичайній ситуації» рятувальникам ДСНС, які щодня мужньо та героїчно долають наслідки ворожих ударів, рятують людей, гасять пожежі, розбирають завали.

Крім того, відзнаками Президента України «За оборону України» відзначено представників комунікаційних підрозділів ДСНС, які завжди пліч-о-пліч працюють з вогнеборцями і також ризикують своїм життям аби продемонструвати світу всю жорстокість ворога та зафільмувати героїчну роботу рятувальників.

Стрічка «Форма вогню» має дві важливі мети – подякувати кожному рятувальнику та рятувальниці за щоденний героїзм та надважку роботу і вшанувати памʼять всіх тих «надзвичайних» працівників ДСНС, які загинули під час виконання службових обовʼязків.

Значну частину сцен фільму складають відео надзвичайників під час порятунку херсонців з палаючих від ворожих обстрілів житлових будинків.

ДСНС України

Схожі матеріали