Евакуація населення з Донеччини триває під захистом 20 евакуаційних груп поліції та ДСНС

clock
07.08.2024 15:00

Згідно з рішенням Донецької ОВА та Урядового координаційного штабу прийнято рішення про евакуацію дітей з 28 населених пунктів Донеччини – Лиманської, Іллінівської, Мирноградської, Гродівської, Новогродівської, Селидівської та Курахівської територіальних громад.

поліцейський з підрозділу "Білий янгол" веде дитину на евакуацію

Евакуацію родин здійснюють 20 груп, серед них «Білі янголи», парамедики поліції спільно з працівниками ДСНС, евакуаційними групами «Фенікс», патрульною поліцією та представниками військових адміністрацій.

Виїзд дітей з рідними відбувається виключно на броньованому транспорті, бо на території цих громад окупанти активно застосовують FPV дрони. Для пасажирів передбачений спеціальний захист – шоломи та бронежилети.

Наголошуємо, що евакуація малечі відбувається виключно за згодою батьків або інших законних представників. Супроводжувати дитину під час виїзду має хоча б один з батьків або це право можна передати іншому родичу чи органам опіки.

Робочі групи проводять перевірку сімей в населених пунктах, аби встановити точну кількість неповнолітніх. Поліцейські об’їжджають вулиці, опитують сусідів, переконують громадян у необхідності порятунку дітей.

Так, на 06.08.2024 року було задіяно 13 евакуаційних груп, під час заходів відпрацьовано 507 сімей, серед них – 689 дітей.

– після проведених профілактичних бесід самостійно евакуйовулись – 58 сімей / 79 дітей;

– встановлено, що самостійно виїхали до більш безпечних регіонів країни– 314 сімей / 402 дитини;

– планують евакуйовуватися – 135 сімей / 208 дітей.

Всього за 6 серпня виїхало 372 сім’ї з 481 дитиною. 

Загалом підлягають евакуації 2462 сім'ї з 3903 дітьми.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали