Два тижні у Австрії: із відпочинку до України повернулись 72 дитини українських Героїв

clock
22.07.2024 18:15

Поїздка стала можливою завдяки, зокрема, підтримці Фундації першої леді України Олени Зеленської та Посольству України в Австрії, представника Kiwanis -  Еріха Гофмархера, керівниці проєкту VinziHerz Graz - Юлії Мальчевської.

Група українських дітей наших героїв та героїнь – загиблих, поранених, захоплених у полон або зниклих безвісти військових, поліцейських та рятувальників провели два тижні літніх канікул в Австрії.  

Діти відвідали багато цікавих локацій: місто Бад Радкерсбург, де насолоджувалися екскурсіями, атракціони в Dinoplatz, каталися на старовинному потязі у Stainz in Weststeiermark, змагалися та отримували подарунки в Motorikpark Gamlitz. Також відвідали замок Ригерсбург та взяли участь у святкуванні дня міста Бад Радкерсбург, під час якого заспівали українські пісні. 

Зібрані під час виступів на дні міста гроші діти передали на відновлення дитячої лікарні “Охматдит”, яка постраждала від обстрілу 8 липня.

Ці два тижні в Австрії стали для дітей шансом відчути мирне життя, знайти нових друзів і просто насолоджуватися дитинством, що надзвичайно важливо для їхнього ментального здоров’я.

Департамент комунікації МВС України 

Схожі матеріали