ДСНС презентувала мобільну гру для дітей «Рятівничок»

clock
16.09.2024 17:30

Одним із пріоритетних напрямків роботи ДСНС України є навчання підростаючого покоління основних правил безпеки. Для цього Служба порятунку використовує різні, сучасні шляхи взаємодії з дітьми, аби їм було цікаво, інтерактивно та водночас пізнавально.

Саме тому ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру «Рятівничок», що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Ця гра – перший унікальний український соціальний та волонтерський проєкт, що є результатом колаборації ДСНС, ігрової студії FUGAS, геймдев студії ZAGRAVA та Рівненського фахового коледжу інформаційних технологій.

На презентацію гри завітали учні 8-го класу одного із столичних ліцеїв, які першими спробували пройти всі етапи «Рятівничка» та поділилися враженнями від гри.

«ДСНС впроваджує чимало безпекових проєктів з акцентом на цифровізацію та дистанційне навчання підростаючого покоління безпеці життєдіяльності. Адже це важливо в умовах сьогодення, коли не всі діти можуть навчатися офлайн. Гра «Рятівничок» спрямована на те, аби в цікавій формі навчити їх основним правилам пожежної безпеки та зберегти найцінніше – життя», – зазначив тво директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Олександр Чекригін.

У «Рятівничку» діти можуть переглянути навчальні відео та пройти 10 захопливих рівнів, кожен з яких навчає важливих безпекових навичок, що допомагають запобігати пожежам і правильно реагувати на надзвичайні ситуації.

Гра містить веселі та інтерактивні міні ігри, що дозволяють дітям відчути себе справжніми вогнеборцями, ліквідовувати пожежі, евакуйовувати людей та надавати їм першу домедичну допомогу.
Завантажити гру можна на платформах IOS та Android.

ДСНС України

Схожі матеріали