Через масовані російські обстріли Харківщини є загиблі та поранені серед цивільного населення

clock
15.05.2024 11:00

Протягом доби військові рф наносили удари по місту Харків та населених пунктах Харківського, Чугуївського та Куп’янського районів.  Серед травмованих - двоє поліцейських.

14 травня військові російської федерації завдали по місту Харків авіаудари керованими авіабомбами УМПБ Д-30. Постраждали цивільні громадяни, у тому числі діти. Пошкоджені багатоквартирні будинки з офісними приміщеннями та іншими закладами, автомобільні гаражі, будівля підприємства, приватні домоволодіння, приватні автомобілі.

Протягом доби російські військові обстрілювали Вовчанськ з різних видів озброєння. Пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, гаражі. Загинула 80-річна цивільна жінка. Ще одна 65-річна жінка поранена.

Внаслідок ворожих обстрілів у селі Рубіжне зруйновані та пошкоджені  приватні домоволодіння. Отримали поранення двоє цивільних громадян. У селі Гатище через ворожий обстріл загинув цивільний чоловік. 14 травня надійшло повідомлення від місцевих мешканців про те, що росіяни у селі Стариця застрелили 47-річного цивільного чоловіка.

У місті Куп’янськ о 13:00 під час обстрілу дроном «Ланцет» травмовані двоє поліцейських.

В результаті обстрілів селища Липці з РСЗВ, КАБ горіли приватні домоволодіння. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, господарчі споруди, автомобілі. У селищі Слобожанське внаслідок авіаудару КАБами пошкоджено приватне домоволодіння.

Через ворожий обстріл з РСЗВ «Торнадо» у селищі Борова пошкоджено приватні домоволодіння.

На всі події виїжджали слідчо-оперативні групи, криміналісти та вибухотехніки.

За фактами порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України.

Триває евакуація населення з прифронтових районів Харківщини. Поліцейські вивезли з населених пунктів Вовчанської, Липецької, Циркунівської громад 2325 місцевих мешканців.

Нагадуємо, що з питань евакуації громадяни можуть звертатися на спецлінію поліції «102» або до найближчих відділень поліції.

 

Національна поліція України
 

Схожі матеріали