«Це не війна дронів, це війна технологій»: як працює підрозділ БпЛА 17 бригади НГУ (Відео)

clock
16.09.2024 18:00

Безпілотники відіграють дедалі більшу роль у спостереженні та знищенні сил противника. У 2022 році все починалося з одного «Мавіка», а зараз це десятки різних моделей і модифікацій, що значно надають перевагу нашим силам на фронті.

Недарма їх називають «очима» військових, адже вони дозволяють вести розвідку, виявляти ворожу живу силу та техніку, дистанційно корегувати артилерію, виконують пошуково-рятувальні роботи та не менш важливу функцію – доставляють медикаменти та питну воду для українських захисників.

З кожним роком тенденції війни змінюються і це означає, що потрібно адаптуватися до нових умов ведення бойових дій. Але інколи ці зміни відбуваються прямо на лінії фронту, тому техніки підрозділу БпЛА вигадують нові концепції роботи дронів.

Тепер, коли ми бачимо відео ефективної роботи аеророзвідників, ми маємо розуміти, що це досить довгий і складний процес, який не обмежується одним вильотом дрона. Про роботу бомбера, ударних й розвідувальних дронів та важливість мати у штаті техніків – дивіться в інтерв’ю.

Національна гвардія України

Схожі матеріали