МВС провело заходи спрямовані на піклування про психічне здоров’я серед чоловіків

clock
28.09.2024 13:30

Тематична хвиля «Будь другом. Собі теж», яка є частиною комунікаційної кампанії «Ти як?», спрямована на заохочення чоловіків дбати про власне психічне (ментальне) здоров’я, усвідомлюючи його важливість для особистого та професійного розвитку. У часи, коли випробування та виклики стають частиною життя, підтримка стає не просто бажаною, а життєво необхідною. Особливо це стосується тих, хто зазнав поранень на полі бою, захищаючи свободу та незалежність України. Принцип "Рівний-Рівному" є фундаментом для надання допомоги і підтримки серед наших захисників.

Управління психологічного забезпечення МВС організувало заходи, які допомогли пораненим військовослужбовцям, поліцейським та рятувальникам згуртуватись навколо спільної мети – підтримати одне одного. 19 вересня відбулось навчання з вейкбордингу. 

До занять з адаптивного вейкбордингу долучились військовослужбовців та поліцейські, які отримали травми під час виконання бойових завдань. 

Під наглядом тренерів та фахівців Управління психологічного забезпечення МВС вони спробували опанувати водну стихію, ставши на дошки для вейкборду. 

Заняття спортом не лише сприяють виробленню ендорфінів — гормонів щастя, що допомагають боротися зі стресом, тривожністю та депресивними станами, та є важливою частиною фізичної й психологічної реабілітації.

25 вересня терапія була для душі – через мистецтво. В одній зі столичних книгарень для військовослужбовців системи МВС, поліцейських та рятувальників вірші читали Валерія Суботіна (Нава), Вахтанг Кіпіані та Сергій Жадан.

Літературний вечір відбувся у тихій й камерній атмосфері. Протягом двох годин звучали твори про кохання, полон і війну. Зокрема, Валерія Суботіна поділилась своїми спогадами з «Азовсталі» й Маріуполя, читавши вірші, які були створені там під звуки вибухів й безперервних атак ворога.

Письменник, а нині і військовослужбовець 13-ої бригади НГУ «Хартія» Сергій Жадан наголосив, що неабияк важливо завжди піклуватись про себе й своє ментальне здоров’я, читати книги українських митців та відвідувати виставки у вільний від служби час. Адже мистецтво впливає не лише на наш розвиток, а й відпочинок душею.

Комунікаційна кампанія «Будь другом. Собі теж» створена для того, аби своїм прикладом чоловіки доводили побратимам, що правильне ставлення до свого ментального здоров’я відкриває нові можливості та перспективи. 

Начальник управління психологічного забезпечення МВС Андрій Костюк наголосив, що відомство активно працює над відновленням бійців системи МВС, зокрема тих, хто повернувся з полону чи після поранень. 

Тому подібні заходи й надалі продовжать організовувати, охоплюючи все більше бійців, поліцейських і рятувальників. Після завершення літературного вечора усіх учасників очікували сертифікати у книгарню, аби кожен зміг поповнити свою бібліотеку новими українськими виданнями. 

Принцип "Рівний-Рівному" базується на тому, що лише ті, хто сам пройшов через біль втрати та труднощі, можуть зрозуміти й підтримати свого побратима. Саме з цією метою Управління психологічного забезпечення МВС організовує заходи, які допомогають пораненим військовослужбовцям, поліцейським та рятувальникам згуртуватись навколо спільної мети. 

Формування такої спільноти лідерів серед працівників системи МВС, які отримали поранення внаслідок агресії рф проти України має важливе значення для підтримки морального духу, психологічної та фізичної реабілітації наших захисників та захисниць.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали