Бригаді "Рубіж" - 9 років

clock
25.05.2024 17:00

Бригада швидкого реагування Національної гвардії України "Рубіж" була першою бригадою в Нацгвардії, створеною за стандартами НАТО. Це було життєво необхідно для оновлення українського війська у відповідь на ті загрози, які спричиняла російська агресія.

Щоб потрапити до Бригади потрібно було пройти відбір і випробування в польових умовах. Проходили його десятки із сотень охочих.
 Бійці якщо не виконували бойові завдання, то тренувалися постійно на полігонах. Досвід протидії російській армії передавали ті, хто пройшов запеклі бої на Донбасі, а досвід планування, управління, звʼязку, роботи з особовим складом — колеги із армій країн НАТО. 
 9 років участі бійців у  бойових діях дали колосальний прогрес. Від Бригади швидкого реагування до Бригади Гвардії наступу. Від заклику мотивованих професіоналів створити кулак підрозділу — до моменту, коли про  успіхи бійців знає світ.
Кожен боєць — від солдата до полковника — пройшов різний досвід війни.

Відбиття першої хвилі найчисельнішої авіаатаки на Гостомель і руйнування всіх планів ворога на столицю. Стримування вдесятеро більших сил в Попасній, Рубіжному, Сєвєродонецьку і Лисичанську. Знищення найпотужніших зразків ворожої техніки. Звільнення Лимащини. Прикриття суміжних бригад і утримання лінії оборони під Бахмутом і Сіверськом. Все це творили люди, які стали військовою родиною Бригади «Рубіж».
Честь та слава воїнам Бригади «Рубіж»!
Слава Україні!

                                                                                                                                          Національна гвардія України

Схожі матеріали