Бойова робота на сході та порушники кордону на заході: як минула доба у прикордонників (ВІДЕО)

clock
15.02.2024 17:50

Прикордонники Луганського загону в районі Бахмута знищили гармату "Рапіра", комплекс С60, Урал та 120-мм міномет. Після проведення аеророзвідки військовослужбовці виявили важливі військові об’єкти окупантів. Під час нічного полювання скидами з БпЛА за одну ніч уразили:

  • протитанкову гармату МТ-12 "Рапіра";
  • зенітно-артилерійський комплекс С60;
  • вантажний автомобіль "Урал";
  • 120-мм міномет.

На Харківському напрямку бійці прикордонної бригади Гвардії наступу "Сталевий Кордон" знищили комплекс ворога призначений для дальнього візуального спостереження за Силами оборони України. 

Під час аеророзвідки було виявлено ворожий екскаватор, ним окупанти мали намір здійснити облаштування своїх позицій. За допомогою дрона землерийну машину окупантів вдалося підірвати.

Тим часом прикордонники Чопського загону затримали організатора незаконних переправлень через державний кордон військовозобов'язаних. Його затримали на одній з вулиць Ужгорода в ході оперативно-розшукових заходів. Підозрюваного доставили до Ужгородського міськрайонного суду з метою приводу на судове засідання. Відновлено судовий розгляд справи.

Окрім того прикордонники Мукачівського загону припинили спробу незаконного переміщення через кордон тютюнових виробів. Потай перемістити тютюнові вироби намагався 25-річний громадянин України. У пункт пропуску він прибув мікроавтобусом марки "Мерседес". Чоловік спакував у запасне колесо 310 пачок сигарет. Їх прикордонники виявили під час поглибленого огляду транспортного засобу.

Сигарети та транспортний засіб вилучили. Сума оцінки тютюнових виробів склала 30 тисяч 630 гривень, вилучене авто оцінили у 955 тисяч гривень.

Загалом за добу 14 лютого західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 53 тисячі осіб та 14 тисяч транспортних засобів.

З України вибули 27 тисяч осіб. 16 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

До України прослідували 26 тисяч осіб, 22 тисячі з них - громадяни України.

Державна прикордонна служба України

 

Схожі матеріали