Автошкола для осіб з інвалідністю: ветеран-розвідник отримав посвідчення водія

clock
23.07.2024 17:53

Військовий розвідник Руслан успішно закінчив автошколу для осіб з інвалідністю та отримав посвідчення водія у сервісному центрі МВС Києва.

З початку повномасштабного вторгнення Руслан добровільно вступив до лав ЗСУ. Не маючи бойового досвіду, брав участь у боях під Києвом - за це отримав нагороду «Битва за Київ». Після цього Руслан перевівся до штурмового батальйону, пройшов підготовку в Україні, навчання в Британії та став розвідником. 
Під час бойових дій на Донеччині Руслан отримав важкі поранення нижніх кінцівок. Він пройшов довгу реабілітацію в Україні та протезування в Сполучених штатах Америки. 

За успішне проведення бойових завдань ветеран-розвідник отримав нагороди «За співпрацю зі службою Зовнішньої розвідки України» та «Захиснику Вітчизни».

«Коли був у Сполучених штатах Америки, побачив чимало дітей на протезах. Вони були такі активні та життєрадісні. Дивлячись на них, я знову відчув смак життя і зрозумів, що можу жити без бар’єрів та перетворювати свої бажання у реальність. 
Навчитись водити авто стало моїм пріоритетом. Маю багато планів на майбутнє - буду збирати дрони», — говорить Руслан.

«Автошколи для осіб з інвалідністю» — це проєкт, який МВС реалізовує в рамках ініціативи Першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів». Його метою є створення рівних можливостей для кожного, хто бажає навчитися керувати автомобілем. 

Головний сервісний центр МВС

Схожі матеріали