Автошкола для осіб з інвалідністю: Програміст з Херсонщини отримав посвідчення водія (Відео)

clock
04.08.2024 10:01

29-річний Денис Горбач з міста Каховка Херсонської області успішно пройшов навчання в автошколі для осіб з інвалідністю, яка функціонує на базі Одеського державного університету внутрішніх справ, та отримав посвідчення водія.

Денис майже 10 років мешкає в Одесі – тут він здобув вищу освіту. Попри проблеми зі здоров’ям, працює програмістом.

«Отримати посвідчення водія я мріяв ще до травми, а після нещасного випадку шість років тому, вже через деякий час почав шукати, які є можливості в Одесі. На той час їх не було, а на сьогодні така автошкола є, — розповідає Денис. – Тепер я планую придбати автомобіль, адже це мені додасть більше свободи у діях. Хотілося б подорожувати Україною після того, як наберусь досвіду керування, та і загалом мати автомобіль в наших реаліях — це дуже гарна опція».

Денис Горбач переконаний, що Автошколи для осіб з інвалідністю потрібні в Україні:

«Такі автошколи стовідсотково потрібні, тому що у людей з інвалідністю потреби такі самі, як і у звичайних людей, або навіть більші. А мати можливість керувати автомобілем додає самостійності в житті».

«Автошколи для осіб з інвалідністю» — унікальний проєкт, який реалізовує МВС у рамках ініціативи Першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів». Його метою є створення рівних можливостей для кожного, хто бажає навчитися керувати автомобілем.

Головний сервісний центр МВС України

Схожі матеріали