16 лютого в Україні - День військових журналістів

clock
16.02.2024 21:00

Завдяки військовим журналістам ця війна не схожа на попередні, бо вона на прямому включенні для всього світу. Вони роблять життя, перемоги і потреби наших героїв прозорими й відкритими для всіх, як і злочини окупантів. 

На жаль, ціна цієї місії може стати безмірною. Десятки українських і іноземних медійників загинули внаслідок російського вторгнення в Україну. Саме в цей день у 2015 році поблизу Дебальцевого пав жертвою російської агресії перший військовий журналіст Дмитро Лабуткін.

Також у січні 2023 року загинув воїн і фотокореспондент, офіцер Національної гвардії України Микола Анацький. Тиждень тому в його честь було засновано державну премію у сфері фотомистецтва.

За даними Національної спілки журналістів України, щонайменше вже 79 журналістів загинули з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Пам’ятаємо та схиляємо голови в скорботі за всіма військовими журналістами, кореспондентами, пресофіцерами, фахівцями зі зв’язків із громадськістю, хто загинув, виконуючи службовий обов’язок.

Поважаємо кожного борця і борчиню інформаційного фронту, які працюють на благо людства і перемогу України!

За матеріалами Національної гвардії України

Схожі матеріали