Безвізовий режим

Виконання критеріїв функціонування безвізового режиму в’їзду до Європейського Союзу для громадян України З 11 червня 2017 року для громадян України діє безвізовий режим в’їзду до ЄС.

З правилами безвізового режиму для громадян України Ви можете ознайомитися тут:
https://dsk.kyivcity.gov.ua/files/2017/6/8/Pamiatka.pdf 
а також тут https://dsk.kyivcity.gov.ua/files/2017/6/8/InfDov.pdf 

Радимо уважно перевіряти актуальні вимоги щодо перетину кордону на офіційних сайтах Міністерства закордонних справ, Державної міграційної служби, Державної прикордонної служби, зокрема користуючись корисними посиланнями:

https://mfa.gov.ua/podorozhnim/pravila-viyizdu-za-kordon-gromadyan-ukrayini 
https://dmsu.gov.ua/faq/biometrichni-dokumenti-v-ukrajni.html 
https://dpsu.gov.ua/ua/1597924866-De-i-yak-mozhna-peretnuti-derzhavniy-kordon-Ukraini  

Безперечно, виконання усіх необхідних критеріїв Плану дій з візової лібералізації і як наслідок запровадження безвізового режиму в’їзду до ЄС для громадян України – це історія успіху і результат великої спільної роботи усіх державних органів України, в тому числі органів системи МВС. Втім ця робота триває, оскільки ЄС ухвалив рішення про запровадження постмоніторингу функціонування безвізового режиму в рамках механізму призупинення. Цей інструмент абсолютно реальний і дуже ефективний. Саме тому державні органи України (як і інших країн, з якими ЄС запровадив безвізовий режим в’їзду) щороку готують звіт про стан дотримання усіх необхідних критеріїв.

За результатами оцінювання європейськими експертами Україна сьогодні не входить до зони ризику, оскільки за усіма блоками зобов’язань ми демонструємо стабільний прогрес:
- Наші документи захищені за високими міжнародними стандартами.
- Прикордонна служба має усі необхідні засоби для ідентифікації громадянина в пункті пропуску.
- Забезпечується належна взаємодія органів, які входять до складу Міжвідомчої робочої групи високого рівня з питань інтегрованого управління кордонами.
- Україна демонструє високі показними виконання Угоди про реадмісію з ЄС.
- Триває виконання Стратегії інтегрованого управління кордонами, розробленої спільно з експертами ЄС.
- Законодавство України максимально наближене до норм права ЄС, а також триває його удосконалення для забезпечення кращої координації управління міграцією та протидії порушенням міграційного законодавства.
- ДМС забезпечено щорічну підготовку та оприлюднення Міграційного профілю.
- У 2020 році МВС також виконано одне із завдань, необхідних для посилення протидії організованій злочинності – розроблено та затверджено Стратегію боротьби з організованою злочинністю.