Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку переобладнання транспортних засобів»

Міністерство внутрішніх справ України проводить електронні консультації з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку переобладнання транспортних засобів» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2010 року № 607, що оприлюднений 27.06.2024 у підрубриці «Проєкти нормативних актів» рубрики «Нормативна база МВС» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України.

Дія реалізації проєкту наказу поширюватиметься на:
громадян, в частині здійснення переобладнання транспортних засобів;
суб’єктів господарювання.

Реалізація проєкту акта передбачає:
запровадження можливості подання заяви та оформлення документа про погодження переобладнання транспортного засобу в електронній формі;
упорядкування питань представництва під час надання адміністративних послуг з переобладнання транспортних засобів шляхом зазначення документів, що можуть підтверджувати повноваження представника власника транспортного засобу;
актуалізацію положень щодо проведення оцінювання відповідності конструкції переобладнаних транспортних засобів, зокрема застосування терміна «орган сертифікації» замість застарілого поняття «організація з оцінки відповідності».

Пропозиції та зауваження до проєкту акта приймаються впродовж місяця з дати оприлюднення в письмовій формі на електронну адресу: [email protected].

Консультації щодо проєкту наказу надаються за номером телефону: (044) 374 13 72. Відповідальна особа за проведення електронних консультацій з громадськістю – Олексій Балдін.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту наказу буде оприлюднений у підрубриці «Електронні консультації з громадськістю» рубрики «Консультації з громадськістю» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України впродовж двох тижнів після прийняття рішення за результатами обговорення.