Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту наказу МВС України, МОН України, Мінрозвитку громад, територій та інфраструктури України, Мінекономіки України «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу МВС України, МОН України, Мінінфраструктури України, Мінсоцполітики України від 05 квітня 2016 року № 255/369/132/344»

Міністерство внутрішніх справ України (далі – МВС) проводить електронні консультації з громадськістю щодо проєкту наказу МВС,  Міністерства освіти і науки України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерства економіки України «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства інфраструктури України, Міністерства соціальної політики України від 05 квітня 2016 року № 255/369/132/344» (далі – проєкт наказу), що оприлюднений 26 вересня 2023 року у підрубриці «Проєкти нормативних актів» рубрики «Нормативна база МВС» офіційного вебсайту МВС: тут.

Дія реалізації проєкту наказу поширюватиметься на: 

  • суб’єктів господарювання (закладів), які проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів;
  • державні органи, зокрема на регіональні сервісні центри ГСЦ МВС, які проводять державну акредитацію таких суб’єктів господарювання (закладів) та атестацію їх спеціалістів; 
  • на спеціалістів суб’єктів господарювання (закладів), які проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів.


Можливими наслідками реалізації проєкту наказу для цих соціальних груп населення та заінтересованих сторін є:

  • приведення нормативно-правового акта у відповідність до вимог законодавства України;  
  • ознайомлення суб’єктами господарювання (закладами), які проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобі, їх спеціалістами, а також державними органами, зокрема регіональними сервісними центрами ГСЦ МВС із затвердженим наказом.


Пропозиції та зауваження до проєкту наказу приймаються упродовж місяця з дати оприлюднення в письмовій формі на електронну адресу: [email protected].  

Консультації щодо проєкту наказу надаються за номером телефону: (044) 374-10-51. Відповідальна особа за проведення електронних консультацій з громадськістю – Інна Ананченко.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту наказу буде оприлюднений у підрубриці «Електронні консультації з громадськістю» рубрики «Консультації з громадськістю» офіційного вебсайту МВС впродовж двох тижнів після прийняття рішення за результатами обговорення.


Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту наказу МВС України, МОН України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Мінекономіки України «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу МВС України, МОН України, Міністерства інфраструктури України, Мінсоцполітики України від 05 квітня 2016 року № 255/369/132/344» оприлюднений 07 листопада 2023 року.