Дайджест МВС України від 09.07.2022

В Україні створено Офіс з питань виявлення, вилучення активів рф та її бенефіціарів, а також осіб пов'язаних з підтриманням агресії рф відносно України. Головна місія Офісу – оптимізація інформації про активи рф, її резидентів та осіб, які підтримують агресію росії. До складу Офісу війшли Нацполіція, прикордонники та представники Міграційної служби. Як працюватиме новий орган – у Дайджесті МВС України. 

Також у цьому випуску: 

Україну відвідали делегацій пожежно-рятувальних служб Польщі, Естонії, Латвії та Литви, аби на власні очі побачить, як відбувається реабілітація та постокупаційна відбудова. За результатами візиту було підписано п’ятисторонній Меморандуму про взаєморозуміння та спільні дії із захисту населення та територій в умовах зовнішньої збройної агресії. 

Проміжні результати роботи правоохоронців на блокпостах: було встановлено більше 2,5 тис. підозрілих громадян, які, ймовірно, причетні до диверсійної та колабораційної діяльності. 

Історія поліцейського Максима Колісника, який з перших днів повнмаштабного вторгнення боронить країну, втратив ліву ногу, але цілковито впевнений - Україна переможе історичного ворога. 

А також історія про те, як надзвичайними рятують тварин, які через війну опинилася зовсім беззахістними.

Департамент комунікації МВС України