Вакханалія насильства під ОП відволікає від реальних проблем країни — війни та пандемії – Антон Геращенко

clock
27.03.2021 08:25

Про це заступник міністра внутрішніх справ заявив під час ефіру програми «Свобода слова Савіка Шустера», коментуючи події минулої суботи під Офісом Президента України.

«Дуже важко говорити про події минулої суботи. Про цю вакханалію насильства, заворушень, на тлі того, що сьогодні на фронті загинуло чотири наших військовослужбовці, що в країні третя хвиля пандемії», - сказав заступник міністра.

За його словами, організатори акції під Офісом Президента в соціальних мережах натякали на те, що планується насильство і зіткнення з поліцією.

«Минулої суботи організатори акції й найбільш активна частина не хотіла ніякої мирної акції. Ми найбільше не хотіли, щоб знову лилася кров — ні провокаторів, ні мітингувальників, ні поліцейських. Тому було прийнято рішення не вступати в насильницьке зіткнення з окремою групою провокаторів», - зауважив Антон Геращенко.

Він також додав, що більшість з тих, хто прийшов на акцію під Офіс президента були ті, хто вирішив мирно і законно висловити свій протест.

«Вікна та двері будуть замінені. Фасади вже майже відмиті. Кров не пролилася, а особи, які завдавали шкоди народному державному майну, понесуть відповідальність. На сьогодні пред'явлено вже ряд підозр найбільш активним учасникам даної акції», - зазначив він.

Заступник міністра наголосив, що поліція захищатиме право громадян на мирний протест. І буде притягати до відповідальності всіх тих, хто займається вандалізмом та хуліганством.

 

Схожі матеріали