У Східному ОТО Нацгвардії відбулися навчальні збори з фахівцями служб технічного забезпечення

clock
05.06.2021 12:29

У Харкові на базі військових частин 3005 та 3017 відбулися дводенні навчально-методичні збори з заступниками командирів військових частин з озброєння – начальниками технічних частин, начальниками служб технічного забезпечення військових частин Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Під час зборів особовий склад ознайомився з підприємствами на території Харківської області, які виробляють, а також ремонтують автомобільну та бронетанкову техніку.

Очолив збори заступник начальника Східного територіального управління з озброєння – начальник технічної частини полковник Юрій Тарасов. Збори розпочалися на базі військової частини 3005 з шикування особового складу, де було доведено мету, завдання та план проведення занять.

У ході навчально-методичних зборів військовослужбовці відвідали Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова, де фахівці підприємства детально розповіли про розробку, модернізацію, ремонт та виробництво бронетанкової техніки та озброєння.

«З Харківським конструкторським бюро з машинобудування Національна гвардія України співпрацює вже не один рік, згідно з контрактами державного оборонного замовлення військові частини Східного ОТО отримали бронетранспортери, які сьогодні експлуатуються в повсякденній діяльності та службово-бойових завданнях в зоні проведення операції Об’єднаних сил. Тож завжди є потреба в технічному обслуговуванні і ремонті цих машин», – зазначив заступник начальника управління з озброєння – начальник технічної частини полковник Юрій Тарасов.

Представники заводу також провели для гвардійців екскурсію по виробництву, а саме дільниці де йде виготовлення військової техніки в серійне виробництво – це збирання й обкатка на стендових пристосуваннях, дільниця де збирають бойовий модуль з озброєнням, і де виробляють і обкатують певні вузли з конструкції БТРа. Також особовому складу був наданий клас для навчання на динамічних тренажерах, де особовий склад мав можливість отримати навички водія-механіка, навідника, а також командира машини.

«Заняття проходили на комплексному тренажері екіпажу БТР-4 на базі двигуна «Deutz». Даний тренажер наразі єдиний, який відповідає реальній машині. Тренажер дає практичні вміння підготовки оператора в роботі з комплексами, управлінні рухом та стрільбою. Зараз у Національній гвардії знаходяться два тренажери, але вони відповідають машині на базі іншого двигуна, сьогодні йде тенденція до модернізації бронетранспортерів, що заощадить моторесурс техніки й боєприпаси, тому такі заняття для особового складу є необхідними», – зазначив начальник сектору тренажерів Андрій Новокрещенов.

Окрім цього, офіцери відвідали приватну фірму «Променерго», де мали можливість ознайомитися з виробництвом та усіма етапами ремонту і технічного обслуговування двигунів, турбін, зброї та боєприпасів.

«На виробництві у нас відбувається ремонт двигунів і повне їх обслуговування, ремонтуємо транспортні засоби, трансмісії транспортних засобів, також є ливарне виробництво, механічна обробка і дільниці з технічного обслуговування озброєння», – зазначає головний інженер ПФ «Променерго» Владислав Соколець.

Збори було завершено підбиттям підсумків проведеного сезонного обслуговування автомобільної техніки та постановкою завдань на II півріччя 2021 року.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали