У Міжнародному центрі продовжується колективна підготовка саперів Нацгвардії

clock
05.11.2021 10:24

У Навчальному центрі підготовки підрозділів Міжнародного центру Національної гвардії продовжується колективне навчання фахівців за інженерними військово-обліковими спеціальностями. Цього разу покращувати свої навички будуть сапери з військових частин Північного та Західного оперативно-територіальних об’єднань.

На початок курсу підготовки інженерів прибув начальник відділу оперативного забезпечення департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії полковник Олександр Цікра. Він привітав гвардійців з професійним святом Днем інженерних військ та вручив відомчу відзнаку «За розмінування» одному із учасників курсу з позивним Фугас.

«Переконаний у тому, що воїни – інженери Нацгвардії й надалі будуть зразком самовідданого служіння України, прикладом виконання військового обов’язку щодо вдосконалення інженерного забезпечення, як правоохоронної, так і військової складової Національної гвардії. Бажаю всім вам міцного здоров’я, щастя, невичерпної енергії та нових досягнень на благо України», – сказав полковник Олександр Цікра.
Впродовж місяця гвардійці у складі відділення опанують фортифікаційне обладнання позицій та пунктів управління їх маскування і захист від ВТЗ, прокладання колонних шляхів, влаштування переходів через різноманітні перешкоди, встановлення інженерних загороджень та мінних полів, обладнання пунктів водопостачання.

Під час навчання основна увага буде зосереджена на діях військовослужбовців саме у складі підрозділу. Заняття будуть проводитись, як вдень, так і в нічний час та максимально наближені до бойових умов з використанням інженерної техніки та спеціального обладнання.

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ

Схожі матеріали