У Міжнародному центрі Нацгвардії триває курс підготовки снайперів

clock
02.11.2021 11:40

Спеціальний курс підготовки снайперів (UAR-10) проводиться у Навчально-бойовому центрі підготовки до спеціальних дій Міжнародного центру НГУ, що на Київщині. У ньому беруть участь гвардійці, які щойно прибули на службу до підрозділів спецпризначення Національної гвардії або виявили бажання опанувати військову професію снайпера.

Під час навчання спецпризначенці вдосконалюють свою майстерність та здобувають навички зі снайпінгу, які передають їм інструктори Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція «UNIFIER»).

За словами начальника служби координації підготовки снайперів департаменту професійної підготовки Головного управління НГУ полковника Миколи Шерстюка – це перший спеціальний курс підготовки снайперів (UAR-10), що проводиться за стандартами НАТО.

«Навчальна програма підготовки снайперів пройшла апробацію під час пілотного проекту курсу, який став підґрунтям для створення навчальної програми базової підготовки снайперів, що відповідає стандартам НАТО. Вона базується на досвіді підготовки снайперів у Збройних силах Канади та участі військовослужбовців Національної гвардії у бойових діях під час проведення Операції Об’єднаних сил на сході України», – сказав полковник Микола Шерстюк.

Снайпери Нацгвардії здобувають стійкі навички та удосконалюють майстерність, переймаючи навчальну програму за системою НАТО та в свою чергу діляться досвідом з канадськими колегами, що був набутий ними під час участі у бойових діях.

Під час курсу теоретичні знання інтегровано поєднуються з практичними. Спецпризначенці вивчають всі аспекти снайперської роботи від орієнтування на місцевості без топографічних приладів, вибору та прихованого пересування на позицію до правильного маскування та ведення високоточної стрільби на далекі відстані в незалежності від погодних умов. 

На кожному етапі підготовки учасники курсу після освоєння теорії та практики проходять залікові стандарти на виконання яких мають лише декілька спроб.

Канадські інструктори операції «UNIFIER» не лише надають дорадчу допомогу інструкторам Навчально-бойового центру у проведенні занять і зі стандартизації навчання, а й самі проводять польові заняття.

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ

Схожі матеріали